Nieuwsbrief 22

Unit 2 weer ophalen op het schoolplein

Nu het mooie weer er weer aankomt is het voor Unit 2 ook handiger om de leerlingen op het schoolplein op te halen. Vanaf maandag zullen zij daar de deur uitgaan

Pannenkoekdag

Vandaag was het Nationale Pannenkoekdag. De leerlingen van KC Eigenwijze hebben geregeld dat alle leerlingen en de kinderen van de peuteropvang hebben kunnen genieten van door ouders gemaakte pannenkoeken. Namens de kinderen willen wij alle ouders die gebakken hebben hartelijk bedanken. Het was een geslaagd pannenkoekfestijn en de kinderen hebben gesmuld.

Groep 5/6 op bezoek bij Melobouw

Agelopen maandag zijn de groepen 5 en 6 bij Melobouw en d’Evelaer geweest. Ze hebben geleerd wat een jubel is, wat vlinderen is en waarvoor een potlood dient. Bij Melo bouw begonnen ze met een start quiz. Wat wisten de kinderen al van de bouw? Dat was best wat. Djayden wist bijna alles en won de Melomok. Daarna kregen ze met leuke filmpjes en een rondleiding een goede indruk van de bouw. Bij buurtcentrum d’Evelaer mochten ze vervolgens zelf wat bouwen: een houten vrachtauto. Met hulp van echte bouwmeesters ging dat super goed. Alle kinderen waren trots op het resultaat en wij ook. De kinderen hebben een sleutelhanger met waterpas gekregen en ze krijgen morgen nog een bouwcertificaat mee.

Nieuwe boeken thema lentekriebels

Afgelopen maandag is het thema lentekriebels gestart. Bij de kleuters staat het boek “Kikker is verliefd” centraal. In de andere groepen zijn ze volop in gesprek in het nieuwe thema. Passend bij dit thema heeft KC Eigenwijze nieuwe boeken aangeschaft, die al veel gelezen worden.