Nieuwsbrief 21

Peuters gymmen in speelzaal

De peuters van kindcentrum Eigenwijze genieten volop van het spelen in de speelzaal. Soms gymmen ze al mee met unit 1, maar vaak gebruiken ze de speelzaal ook om lekker zelf te ontdekken en onderzoeken.

Studiedag 6 maart

Afgelopen maandag had het team van KC Eigenwijze een studiedag. In de ochtend hebben wij gezamenlijk met de opvang een scholing gehad over de ontwikkeling van het kind van 0 t/m 12 jaar. Het was een leerzame workshop.

Even Voorstellen

Hierbij wil ik mij graag aan jullie voorstellen. Mijn naam is Mary Hoogeboom. Samen met mijn partner en 2 kinderen van 3 en 6 jaar woon ik in Limmen. Jarenlang heb ik in de kinderopvang gewerkt in Alkmaar. Daarna als onderwijsassistent in Zaandam. En nu kijk ik ernaar uit om met jullie kinderen te mogen werken. Ik zal op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend werken in de peuteropvang.
Maandag 6 maart is mijn 1e werkdag en zal ik snel kennis met jullie maken.
Met vriendelijke groet, Mary.

Thema lentekriebels

Afgelopen maandag hebben wij scholing gekregen over de ontwikkeling van kinderen van 0 t/m 12 jaar oud. Daarnaast hebben we uitleg gekregen over de methode Kriebels in je buik. Hierdoor kunnen we een goede start maken aan het schoolbrede thema lentekriebels. In een eerdere nieuwsbrief is gecommuniceerd dat dit thema 20 maart van start gaat, maar doordat de Ramadan op 22 maart start, zullen we het thema vervroegen naar 13 maart. In dit thema zullen we ingaan over de verschillen tussen jongens en meisjes, de voortplanting, relaties, liefde, wie ben ik, weerbaarheid en nog veel meer. Via de Parro wordt u op de hoogte gehouden, wat uw kind in het thema heeft gedaan. Bij dit thema hoort ook een lied, die u samen met uw kind alvast kunt beluisteren: https://youtu.be/PRz3b_VhdOY

Groep 2 gaat wennen in groep 3!

Vanaf 20 maart zullen de leerlingen van groep 2, die volgend schooljaar naar groep 3 gaan, alvast 2 middagen per week gaan wennen in groep 3. Zij zullen op de maandagmiddag en op de donderdagmiddag met groep 3 verschillende activiteiten doen in het klaslokaal van groep 3. Zo zullen zij meespelen in de themahoeken van groep 3, maar ook werkjes maken en gezamenlijk met groep 3 rekenspelen spelen. Op de dinsdag draaien wij de rollen om en mag groep 3 met groep 2 mee om gezamenlijk buitenactiviteiten te doen.

Nationale Pannenkoekdag

De leerlingen van de leerlingenraad hebben georganiseerd dat wij meedoen met de nationale pannenkoekdag. Meerdere ouders hebben een pak pannenkoekmix meegekregen en zullen thuis overheerlijke pannenkoeken bakken voor de leerlingen van KC Eigenwijze. Op 17 maart hoeft uw kind dus geen lunch mee te nemen naar school, want dan krijgen de leerlingen een overheerlijke pannenkoek. Heeft uw kind niet genoeg aan een pannenkoek, geeft u dan een extra broodje mee?