Nieuwsbrief 20

Juf Tineke

Maandag heeft juf Tineke een hersteloperatie gekregen. Zij voelt zich goed, maar moet helaas nog een hersteloperatie ondergaan. Wanneer juf Tineke hersteld is, is hierdoor onzeker. Na de voorjaarsvakantie zal juf Ingrid de unit op de donderdag ondersteunen. Wilt u een kaartje naar juf Tineke sturen, dan kunt u deze afgeven bij juf Diana. Juf Diana zal ervoor zorgen dat de kaarten bij juf Tineke terecht komen.

Studiedag 6 maart

Vandaag begint de voorjaarsvakantie voor onderwijs. Deze vakantie zal tot en met 6 maart zijn. Dit daar wij 6 maart een studiedag hebben. Op deze studiedag krijgt het team van opvang en onderwijs scholing over de ontwikkeling van het kind van 0 t/m 12 jaar. Dit past bij het schoolbrede thema lentekriebels dat 20 maart van start gaat. In dit thema zullen alle units zich bezighouden met lentekriebels, kriebels in je buik, wie ben ik, wie ben jij, relaties en alles wat nog meer hoort bij het thema lentekriebels.

Muizententoonstelling

Afgelopen woensdag was de muizententoonstelling druk bezocht in unit 1. Papa’s, mama’s, opa’s en oma’s zijn in de klas komen kijken naar wat de leerlingen de afgelopen periode allemaal hebben gemaakt. Voor de leerlingen lagen er muizenkoekjes met muisjes en muizenkopjes met limonade klaar. Het was een fijne afsluiting van het thema muizenhuizen.

Samenwerking opvang en onderwijs

Afgelopen periode heeft de opvang samen met het onderwijs steeds vaker samengewerkt. Elke dinsdag en donderdag gymmen er kinderen van de peuteropvang mee met unit 1 en afgelopen maandag hebben 6 leerlingen van unit 1 buiten gespeeld met de kinderen van het kinderdagverblijf. Hierdoor merk je dat de kinderen die doorstromen makkelijker wennen aan groep 1. De kinderen van de opvang (2,5+ jaar oud) zullen eerdaags een mapje ontvangen met gegevens over het onderwijs. Lijkt het u leuk om een keer de school te bekijken, kunt u een afspraak maken met Ikina Poelarends: ikina.poelarends@ijmare.nl

Groep 7 naar Heliomare

In de Parro app is een bericht uitgegaan naar de ouders van groep 7 om hen te informeren over de samenwerking met Heliomare. Dit jaar gaan wij gezamenlijk met het Heliomare 6 weken lang klussen onder begeleiding van een docent op het Heliomare. Op deze dag moeten de leerlingen van groep 7 op de fiets naar school komen. Samen met juf Ingrid zullen zij naar het Heliomare fietsen. Om 12:30 uur zijn zij daar klaar. Zij kunnen met toestemming zelf naar huis fietsen of zij fietsen met juf Ingrid terug naar school, waar zij opgehaald kunnen worden. Het betreft de volgende data: woe 29 maart, woe 5 april, woe 12 april, woe 10 mei, woe 17 en mei woe 24 mei.

Agenda maart

27-02-2023 t/m 06-03-2023 Voorjaarsvakantie

06-03-2023 Studiedag

07-03-2023 Juf Anja start in unit 2

08-03-2023 Luizencontrole

20-03-2023 Start thema lentekriebels

31-03-2023 Opening van het schoolplein (08:45 uur-09:00 uur)