Nieuwsbrief 19

Juf Tineke

Gelukkig is juf Tineke van de IC af, helaas mag zij nog niet het ziekenhuis uit. Zij bleek een bacterie te hebben, die in meerdere operaties is weggehaald. Nu krijgt zij aankomende weken huidoperaties om de wond weer te dichten. Wij wensen juf Tineke een spoedig herstel!

BSO

Wat is dit? Het is een mega onderzeeër!  Welschap kinderopvang heeft nu een Hop-up systeem dat zal rouleren tussen de verschillende locaties. BSO Eigenwijze heeft de primeur en is al volop aan het ontdekken.
Hop-up creëert een speelomgevingen die kinderen de tijd en ruimte geven om volop te ravotten. Hier ontpopt elk kind zich tot een krachtige onderzoeker, vindingrijke architect of kan het even lekker tot rust komen in een eigen ontworpen chill-ruimte.

Audit

Afgelopen donderdag was de audit bij ons op het kindcentrum. Ondanks twee zieke leerkrachten hebben we zo goed mogelijk laten zien, wat wij doen op ons kindcentrum. Het auditteam was erg positief over ons pedagogisch klimaat. Ook zien zij het unitonderwijs als een mooie ontwikkeling om onderwijs op maat te bieden. Wij hebben ontwikkelpunten meegekregen om ons unitonderwijs nog efficiënter in te zetten.

Vragen veiligheidsbeleving

Afgelopen week hebben de leerlingen van unit 3 een vragenlijst ingevuld over de veiligheidsbeleving bij ons op school. Uit deze vragenlijst kwam naar voren dat het kindcentrum een 8,5 scoort op de vraag “Ik voel me veilig op school” en een 8,1 scoort op de vraag “Ik heb het naar mijn zin op school”. Dit zorgt voor een gemiddeld rapportcijfer van een 8,3. Hier zijn wij enorm blij mee en trots op.

Pilot inzetten vakdocent

Afgelopen dinsdag en woensdag hebben wij meegedaan aan een pilot vanuit het cultuurhuis Heemskerk. In deze pilot wilden zij kijken of vakdocenten ingehuurd kunnen worden in geval van lerarentekort. Dinsdagmiddag is de klas overgenomen door een dramadocent, die met groep 4 en 5 de gehele middag aan de slag is gegaan met theater, dans en drama. De leerlingen vonden dit ontzettend leuk. Woensdag is zij gekomen om met groep 1, 2 en 3 aan de slag te gaan.