Nieuwsbrief 18

Afwezigheid juf Tineke

Helaas is juf Tineke afgelopen week opgenomen in het ziekenhuis. Zij is geopereerd aan een ontsteking, die niet vanzelf wegging. Zij is nog in het ziekenhuis. Wij kunnen nog niet met zekerheid zeggen wanneer zij volledig hersteld zal zijn. Maandag gaat er een vacature uit om te kijken of we tijdelijk een leerkracht kunnen aannemen totdat Tineke volledig hersteld is. Indien dit niet lukt, zal Diana de woensdag extra werken. Na de vakantie zal Ingrid op de donderdag komen ondersteunen.

Voorstellen

In een eerdere nieuwsbrief heb ik u laten weten dat juf Simone na de voorjaarsvakantie ons gaat verlaten. Wij vinden dit erg jammer, maar begrijpen de keuze van juf Simone. De afgelopen periode zijn wij druk bezig geweest met het zoeken naar een leerkracht. Gelukkig is het gelukt en zal juf Anja ons team komen versterken. Zij zal komende weken al enkele dagen meedraaien om de groep te leren kennen. Hieronder zal zij zich aan u voorstellen.

Mijn naam is Anja Goossens. Na de voorjaarsvakantie kom ik KC Eigenwijze versterken in unit 2. Hier heb ik veel zin in. Ik zal vier dagen komen werken op maandag tot en met donderdag.

Ik draai al ruim 30 jaar mee in het onderwijs en heb veel verschillende functies gehad. De afgelopen jaren was ik directeur op De Spaarneschool. Een mooie school in Spaarndam. De werkzaamheden als directeur zijn echter steeds meer organisatorisch geworden en minder onderwijsinhoudelijk. Hier had ik minder plezier in.

Ik miste het werken met kinderen. Vandaar dat ik nu besloten heb om een overstap te maken en weer als groepsleerkracht aan de slag te gaan. Ik ben getrouwd en heb twee zonen. Eén zoon woont nog thuis. Ik zal voor de vakantie al af en toe meedraaien om de kinderen te leren kennen en straks goed te kunnen starten. Met de collega’s heb ik al kennis gemaakt. Ik kijk er naar uit om alle ouders te mogen begroeten.

Tot snel,

Anja Goossens

Letterfeest groep 3

Vandaag was het een speciale week voor groep 3. Zij hebben namelijk alle letters van het alfabet geleerd. Dit hebben zij gevierd met een letterfeest. Zo hebben zij letters gezocht door de gehele school en hebben zij ook heerlijke letterkoekjes gegeten.

Audit

Donderdag 16 februari krijgt KC Eigenwijze bezoek van het auditteam van IJmare. Dit team bestaat uit verschillende directeuren van IJmare scholen. Zij komen in de klassen kijken naar het onderwijs van KC Eigenwijze. Aan het eind van de dag zullen zij hun bevindingen delen met het team. Uiteraard zullen wij deze bevindingen met u delen.

Inschrijvingen

Wij hebben gemerkt dat wij de laatste tijd steeds meer inschrijvingen krijgen, hier zijn wij uiteraard erg blij mee. Ook merken wij dat de inschrijvingen die wij krijgen, vaak op het laatste moment zijn. Om een goede inschatting te maken met hoeveel leerlingen wij rekening moeten houden, is het prettig dat wij dit van te voren weten. Bent u geïnteresseerd of nieuwsgierig in onze school, dan kunt u altijd een rondleiding inplannen. Bent u er zeker van dat uw zoon/dochter bij ons op school komt, schrijf haar/ hem dan alvast in. Inschrijfformulieren zijn op te halen zowel bij de POV, als bij het KDV als bij het onderwijs. Deze kunt u ook online invullen op de website en per mail versturen.

Welschap winterwandeling

De medewerkers van Welschap kunnen dit jaar meedoen aan verschillende activiteiten om samen te werken aan teambuilding en een fit en vitaal 2023. Op woensdag 8 februari zijn zij van start gegaan met een winterwandeling langs verschillende locaties. Eén van de locaties was KC Eigenwijze, waar de medewerkers van de BSO een hapje van de BBQ hadden klaar staan.

Dit was meteen een mooie gelegenheid om het BSO-lokaal en het prachtig opgeknapte speelterrein te bewonderen. Wilt u ook eens kennismaken bij de BSO, kom gerust langs!