Nieuwsbrief 15

POV peuteropvang

De POV is na de kerstvakantie gestart met het nieuwe VE Thema “knuffels”
Alle kinderen mogen een knuffel van thuis meenemen. Ook is er deze week een VVE-thuis bijeenkomst.
Jet is na de kerstvakantie gestart in haar nieuwe baan. We hebben een nieuwe collega  aangenomen en zij start per 1 maart bij ons.
Haar naam is Mary Hoogeboom. Tot die tijd worden Lisanne en Margarita ondersteunt door invalkrachten.

BSO Buitenschoolse opvang

De BSO heeft na de kerstvakantie een “nieuwe” 8+ groep. Deze zit naast het kantoor van juf Ikina. Hier kunnen de oudste kinderen lekker chillen en spelen.

Een aantal oudste kinderen zijn na de kerstvakantie niet meer teruggekeerd bij de BSO. Zij mogen nu na schooltijd naar huis,  als voorbereiding op het voortgezet onderwijs. We hebben dus plek op de BSO voor nieuwe kinderen!

Heeft u interesse of wilt u een keer een kijkje komen nemen? Neem dan contact op met Jordy Groot op jordy.groot@welschap.nl

KDV kinderdagverblijf

Het dagverblijf van kindcentrum Eigenwijze begint inmiddels aardig vol te raken! Er zijn echter nog wel een paar plekjes, dus als u interesse heeft, wacht niet te lang met aanmelden! U bent ook van harte welkom op een kijkje te komen nemen.
Ook hier zijn we na de kerstvakantie gestart met het nieuw VE thema “knuffels”. Ook hier staan de knuffels van de kinderen centraal en wordt er druk geknipt, geplakt, gekleurd en liedjes gezongen met dit thema.
Damla, de collega van de Piraatjes groep gaat begin februari met zwangerschapsverlof en zij wordt in die periode vervangen door Geeta. Verder is het team zo goed als compleet.

Thema unit 1

Het was een week vol met muizenverhalen. Een muizenfamilie is flink ruzie gaan maken met elkaar. Veel muizen vonden dat zij de langste staart hadden. Wij zijn gaan meten en weten nu precies wie een korte, iets langere of lange staart heeft. De ruzie is gelukkig over. We zijn muizen aan het tekenen en vouwen. Bij de tekening hoort het volgende versje: Een grote boog met een krul eraan. Trek een streepje onderaan. Teken een oogje. Teken een oor. Vele snorhaartjes van voor. Luister maar hoe het muisje piept. Terwijl het met haar staartje zwiept.

Schoolplein

Afgelopen week zijn er grote stappen gemaakt met het schoolplein. Het is nog niet af, maar het begint wat te worden. Zo hebben wij al een pannaveld en zijn de duikelrekken weer teruggeplaatst.

Middelbare schoolweek

De Middelbare schoolweek was een groot succes. De leerlingen hebben Frans, Engels, kunstgeschiedenis, handvaardigheid, wiskunde en zelfs nask gehad. Zo hebben zij een eigen knikkerbaan ontworpen gemaakt van papier, maskers gemaakt, een eigen marsrover bedacht, maar ook Engelse en Franse vaardigheden geleerd.

Regenlaarzen

Wij zijn nog steeds op zoek naar regenlaarzen. Wij zoeken grote kleutermaten tussen maat 27 en maat 33. Heeft u nog regenlaarzen in de kast staan, die niet meer worden gebruikt, dan ontvangen we deze graag.

Cito afname

Deze week zijn wij begonnen in groep 3 t/m 8 met het afnemen van de Cito-toetsen. Volgende week gaan wij hier weer mee verder.