Nieuwsbrief 9

Pepernoten bakken

Afgelopen week hebben de leerlingen van unit 1 en unit 2 een brief ontvangen van de vier pieten, die jaarlijks op kindcentrum Eigenwijze langskomen. In deze brief stond dat zij dit jaar niet wilden komen, want ze waren het recept kwijt van de pepernoten. De leerlingen zijn direct op zoek gegaan naar een recept om pepernoten te bakken en hebben dit recept gevolgd om te kijken of de pepernoten daadwerkelijk lekker waren. Dit was een groot succes. De leerlingen zullen een brief terugschrijven naar de pieten met het recept en dat zij gewoon kunnen komen naar het Kindcentrum op 2 december.

Oefenen in de kleuterklas

De juffen van de kleuterklassen en de pedagogisch medewerkers hebben afgesproken om komende tijd vaker gezamenlijke activiteiten aan te bieden. De kinderen die ouder zijn dan 3 jaar zullen geregeld meespelen met de kleuters op het plein. Zo kunnen zij nieuwe leeftijdsgenootjes leren kennen, maar zien zij ook al een gezicht bij de eventuele nieuwe juf. Hiernaast zullen zij geregeld meegymmen in de peuterspeelzaal, hierbij zal altijd een pedagogisch medewerker meegaan. Wij proberen hiermee de overgang naar het onderwijs soepel te laten verlopen.

Nieuwe leerlingen

Heeft u een kind van bijna vier jaar en bent u zich aan het oriënteren op een basisschool voor uw kind, dan kunt u altijd een rondleiding aanvragen bij Ikina Poelarends. Ook als u thuis een broertje of zusje heeft van een schoolgaande leerling, zien wij graag een aanmelding tegemoet komen. Zo kunnen wij goed inventariseren hoeveel leerlingen wij komende periode kunnen verwachten

Schatkamer van Sinterklaas

Op donderdag 1 december wordt de schatkamer van Sinterklaas gemaakt door de ouders van de ouderraad. Hier zullen de leerlingen van de peuteropvang en van het onderwijs hun cadeautje krijgen op 2 december. De leerlingen vinden dit altijd een bijzondere en leuke gebeurtenis.

Hoofdingang

Vanaf maandag willen wij alleen nog gebruik maken van de hoofdingang. Op het schoolplein vinden eerdaags nieuwe werkzaamheden plaats, waardoor het beter is, als iedereen via de hoofdingang binnenkomt. Daarnaast is de gasprijs ook bij ons op school gestegen en verliezen wij veel warmte door dagelijks de zijdeuren te openen. Wij willen u vragen om fietsen en steppen niet meer op het schoolplein te parkeren, maar in de fietsenrekken voor de school. Als het nieuwe schoolplein er straks is, is hier ook geen ruimte meer voor. Denkt u er wel aan, dat u een slot meeneemt.

Tegels wippen

In de vorige nieuwsbrief was er een oproepje gedaan om maandag 5 december te helpen met het wippen van tegels. Tot op heden hebben wij al 1 aanmelding binnen. Wij zijn nog op zoek naar sterke papa’s, mama’s, opa’s, oma’s of andere bekende die ons hierbij zouden willen helpen. Hoe meer hulp wij hebben, des te sneller de klus geklaard is.

Verhuizing kantoor directie/ ib

Sinds deze week is er een nieuw kantoor gebouwd, naast de keuken in de school. In dit kantoor zal Ikina werkzaam zijn, maar ook Ingrid (ib), Patty (administratie) en Helen op de dinsdag vanaf 9 januari (leidinggevende opvang). Bent u opzoek naar een van deze gezichten, dan moet u dus rechtdoor lopen de school in.

Op bezoek bij het middelbaar onderwijs.

Voor groep 8 is dit het laatste jaar dat zij op kindcentrum Eigenwijze zitten. Na dit schooljaar gaan zij naar de middelbare school. Om een goede keuze te maken is het belangrijk dat de leerlingen weten welke scholen er zoal in de buurt zijn. Vandaar dat wij met de klas deze week twee middelbare scholen hebben bezocht: Skills VMBO en Dalia MAVO-HAVO. Uiteraard is het handig om zelf ook de open dagen van de middelbare scholen af te gaan.