Nieuwsbrief 8

Tegels wippen

5 december gaan wij een begin maken aan ons nieuwe schoolplein. Voordat de werklieden kunnen beginnen, moeten er tegels worden gewipt. Wij zijn op zoek naar vaders/ moeders/ opa’s en of oma’s die ons hierbij willen helpen. Velen handen maken werk licht! Heeft u tijd maandag 5 december om 08:30 en vindt u het leuk om te helpen? Meld u dan aan bij: ikina.poelarends@ijmare.nl

Bruna actie

Afgelopen weken hebben wij bonnen gekregen van de Bruna-actie. Wij hebben door deze inzameling een mooi boek kunnen kopen. Gisteren is het boek uitgereikt aan unit 3. Wij hebben het boek Guinness world of records 2023 gekocht. Hierin staan alle wereldrecords van 2022.

Bezoek bloembollenkwekerij

Unit 2 heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan de bloembollenkwekerij van de ouders van Loe. De leerlingen mochten hier bloembollen planten, maar ook bloemen plukken. Het was een flinke wandeling, maar het was ontzettend interessant hoe en bloembollenkwekerij nu werkt en eruit ziet.

Lootjes trekken

De leerlingen van unit 3 hebben afgelopen week hun lootje voor Sinterklaas getrokken. Sommige leerlingen zijn direct al aan de slag gegaan met het maken van een gedicht en een surprise. Donderdag 1 december moet de surprise incl. gedicht worden ingeleverd op school, want vrijdag 2 december vieren wij Sinterklaas.

Agenda

  • Dinsdag 29 november: Pietengym. De leerlingen mogen verkleed als Piet of Sinterklaas naar school. (Donderdag 1 december geen gym)
  • Donderdag 1 december: inleveren van de surprise en het gedicht.
  • Vrijdag 2 december: Sinterklaasviering.
  • Maandag 5 december: tegels wippen, wie helpt er mee?