Nieuwsbrief 7

Plein kinderdagverblijf

Afgelopen twee weken is de firma Donkergroen bezig geweest met het plein van het kinderdagverblijf. Zo hebben zij een blotevoeten pad aangelegd en de zandbak verplaatst. Komende weken zal er nog een speeltoestel worden geplaatst, maar helaas hebben ze problemen met de levering hiervan.

Klusklas

Afgelopen maandag is de klusklas gestart. Elke maandag zullen er twee groepjes van 4 leerlingen van unit 3 onder begeleiding van juf Judy creatief bezig zijn met diverse materialen. Op de eerste dag hebben de kinderen geschuurd en geverfd. De leerlingen waren erg enthousiast.

Workshop Vis

Maandag stond er in de speelzaal een viskraam met allerlei soorten vis uit de Noordzee. De leerlingen wisten al veel vissoorten te benoemen en vertelden dat zij geregeld vis eten. Toch vond niet iedereen de visproeverij even lekker. Vooral bij het proeven van haringen bleek dat toch niet iedereen dit even lekker vond.

Zaalvoetbal

De leerlingen van kindcentrum Eigenwijze hebben sportief meegedaan aan het zaalvoetbaltoernooi. Zowel het meidenteam als het jongensteam hebben goed hun best gedaan. Het meidenteam heeft zelfs de eerste prijs weten te halen. Gefeliciteerd!

Brede school activiteiten

Dit najaar organiseert kindcentrum Eigenwijze samen met METheemskerk activiteiten waar de leerlingen na schooltijd kosteloos aan mee kunnen doen. Dit zijn variërende activiteiten die op school plaatsvinden. Er zijn nog plekken over, dus schrijf je snel in! Inschrijven kan via: www.metheemskerk.nl

Start 14 november: Hapjes maken voor groep 1 t/m 4

Start 18 november: Taaltheater voor groep 3 t/m 5

Start 18 november: Musicalles voor groep 4 t/m 8

Start 12 december: Schminkles voor groep 4 t/m 8

Sint Maarten

Vandaag is het Sint Maarten. De leerlingen van unit 1 brengen een bezoekje aan Heemswijck. Hier zullen zij de ouderen toezingen en hun prachtige lampionnen laten zien. Ook de leerlingen van unit 2 gaan de wijk in. Zij zullen bij twee ouders van de ouderraad wat lekkers ophalen. Unit 3 krijgt uiteraard ook wat lekkers van de ouderraad in de klas. En onze peuters van de peuteropvang zijn vandaag bij mij langs geweest om te zingen en wat lekkers op te halen.

Het team van kindcentrum Eigenwijze wenst u een hele fijne avond met mooie lampionnen en veel lekkers. Ook alvast een fijn weekend toegewenst!