Nieuwsbrief 6

Openingsfeest Kindcentrum Eigenwijze

Afgelopen maandag was een groot succes. Dankzij de ouders van de ouderraad en schminkhelpers hebben de kinderen een fijne dag gehad. Ik hoop dat u ook terugkijkt naar een goede opening. Ik ben daarnaast erg benieuwd wat u van de nieuwe naam vindt. U mag dit altijd even laten weten via de mail: ikina.poelarends@ijmare.nl

Bag 2 school

Vorige week hebben wij zakken vol met kleding ingezameld voor de bag2school actie. Hiermee hebben wij maar liefst 324 kilo opgehaald. Met deze inzameling hebben wij maar liefst €97,20 ingezameld. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen.

Regenlaarsjes

Bij het jonge kind vinden wij buiten spelen erg belangrijk. Ook als het regent zullen wij buiten gaan spelen. Er komen regenponcho’s aan en ook hebben wij regenlaarsjes, zodat de kinderen heerlijk in de plassen kunnen springen. Helaas is het zo dat wij net niet genoeg regenlaarsjes hebben in de goede maten. Wij zijn dus nog op zoek naar laarsjes in de maat 25 t/m 32. Heeft u thuis nog regenlaarsjes staan, dan zouden wij deze graag willen hebben.

Moestuin

Deze week zijn de leerlingen van groep 4 voor het eerst mee geweest met de moestuinopa’s. Zij hebben bollen geplant in de moestuin. Over een tijdje zullen zij het resultaat mee naar huis nemen. De leerlingen vonden dit erg leuk, net als de moestuinopa’s.

Schoolplein

Zo het begin is gemaakt van het groene plein. Er zijn op het plein van het KDV al veel tegels gewipt. De zandbak is verplaatst en de schuur. Komende weken blijft u overlast houden van de werkzaamheden. Vandaar dat u gevraagd wordt de kinderen bij de voordeur op te halen, zodat niemand gevaar loopt in het gangpad met de werkzaamheden.

Overlast buren

Gisteren kwam de buurvrouw van de school langs. Na schooltijd gooien kinderen allerlei takken en stenen in haar tuin. Ook klimmen ze op het dak van de schuur en het kinderdagverblijf. Hierdoor voelt zij zich niet veilig in de tuin. Daarnaast kunnen er ook ongelukken gebeuren. Dit willen wij voorkomen. In de groepen zullen wij dit bespreken met de kinderen. Wij willen u verzoeken om dit thuis ook met uw kind te bespreken.