Nieuwsbrief 4

Inschrijven broertjes en zusjes

Heeft uw zoon/ dochter nog een broertje of zusje, die bij ons op school komt, dan horen wij dit graag. Dit in verband met de planning voor komende schooljaren.

Voorstellen gymdocent maandag

Mijn naam is Leroy de Graaff, 26 jaar en ik woon in Beverwijk. Sinds het begin van dit schooljaar geef ik op de maandag middag twee uur gymles aan de groepen 5&6 en 7&8.  Verder geef ik nog gymles op twee andere basisscholen en heb ik mijn eigen bedrijf in de personal training waar ik onder andere m’n lessen geef bij Basic-Fit in Heemskerk. 

Zelf voetbal ik ook nog. Dit doe ik bij DEM zaterdag 1.

Voorstellen gymdocent donderdag

“Mijn naam is Thijs van Stralen, ik ben 22 jaar oud en ben woonachtig in Beverwijk. Vanaf 27 oktober zal ik de gymlessen om de donderdagochtend gaan verzorgen. 

Momenteel ben ik bezig met afstuderen aan de Academie lichamelijke opvoeding. Ik vind het daarom enorm leuk om alvast aan de slag te mogen op Eigenwijze. Tijdens mijn lessen wil ik de leerlingen wat bijbrengen op het motorische, sociale en cognitieve vlak, daarnaast vind ik het ook belangrijk dat de leerlingen met plezier aan het bewegen zijn. Sinds kleins af aan ben ik al enorme sportliefhebber en hou ik er van om in beweging te zijn. Momenteel doe ik aan kickboksen en voetbal. Ook vind ik het leuk om in mijn vrije tijd te padellen met vrienden.  In de weekenden ben ik of op de voetbal te vinden of ik ben aan het werk in horeca. Dit is ook iets wat ik heel leuk vind om te doen.  Ik heb er veel zin in, we gaan er een mooi en sportief schooljaar van maken!”

Schoolplein

In de herfstvakantie wordt de bosstrook aan het schoolplein opgeruimd. Daarnaast wordt de stenen muur en schutting weggehaald, zodat we de bosstrook aan het schoolplein kunnen toevoegen.

In week 44 wordt het schoolplein van de Kinderopvang onder handen genomen. Wij moeten helaas de maand december afwachten vanwege aangevraagde subsidies. Wel wordt alvast het schuurtje en de zandbak verplaatst.

Kandidaten gezocht GMR

Wie zoeken wij?
Ben jij enthousiast en gedreven? Bereid tot samenwerking, maar ook een goede luisteraar én ouder of personeelslid van IJmare? Dan zoeken we jou! IJmare Openbaar Basisonderwijs is namelijk op zoek naar een nieuwe kandidaat voor de OGMR (één ouder). En naar twee kandidaten voor de PGMR (personeelsleden), waarvan 1 lid op tijdelijke basis (vervanging).

Wat is de GMR?
De GMR is het overlegorgaan waarin vier ouders en vier personeelsleden mee kunnen denken en praten over het
schooloverstijgende beleid van IJmare, zoals dit door het bestuur uiteen wordt gezet. Enkele voorbeelden hiervan
zijn het financieel beleid en de inzet van het personeel binnen de stichting (formatieplan). Er wordt achtmaal per jaar vergaderd en je bent tweemaal per jaar bij een MR-vergadering aanwezig. Je hoeft niet overal kennis van te hebben, maar staat wel open voor het opdoen van de materie.

Wie zijn wij?
GMR-leden denken en praten mee over het schooloverstijgend en gemeenschappelijk beleid van IJmare. Tegelijk is een GMR-lid ook voldoende op de hoogte van wat er op het niveau van de school speelt of kan spelen. Daarnaast behoort het volgen van een cursusavond tot de mogelijkheden, met als doel om samen verder te groeien in onze rol als medezeggenschapsorgaan.

Meld je aan!
Waarom zou je je aanmelden? Omdat je je op die manier kunt inzetten voor de scholen, ouders en leerlingen en
omdat je invloed kunt uitoefenen op het beleid van IJmare! Een kandidaat hoeft geen MR-lid te zijn, maar dat mag wel. Wanneer je je aanmeldt voor de PGMR dien je wel als personeelslid verbonden te zijn aan IJmare. Voor
personeelsleden zijn afspraken vastgelegd over de tijdsbesteding.

Ouders en personeelsleden die zich voor de GMR kandidaat willen stellen, kunnen zich per e-mail aanmelden bij het secretariaat:
Esther Demarteau, GMR@ijmare.nl. Indien er behoefte is aan meer informatie, kun je via dit mailadres contact opnemen met GMR-voorzitter Maaike de Water.
Vrijblijvend een vergadering bijwonen om een beeld te krijgen? Altijd welkom!


Covid 19

De overheid heeft bepaald dat de school een coronaprotocol moet maken. In dit protocol wordt er vanuit gegaan dat we te maken hebben met 4 fases: donkergroen, lichtgroen, oranje en rood. Bij elke fase zijn er verschillende maatregelen nodig. Momenteel zitten wij in fase lichtgroen. Waarbij de bovenstaande maatregelen worden geadviseerd. Wees alert bij klachten en blijf thuis bij een positieve zelftest.

Herfstactiviteiten

Dansworkshop

Wat: Reeks danslessen van 29 oktober t/m 17 december 2022

Voor wie: Kinderen van 3 t/m 5 jaar  zaterdag  9.00 – 10.00 uur. Kinderen van 6 t/m 8 jaar zaterdag 10.00 – 11.00 uur

Waar:  Gymzaal 1e Groenelaan 62 Castricum

Voorproeven: (Groot)Ouder en kind dansworkshop op zondag 23 oktober

Meer info: www.margreetrodenburg.nl/dans
E-mail: rozequarts@hotmail.com

Agenda

agenda voor de komende 4 weken

  • Vrijdag 14 oktober 2022 studiedag (leerlingen vrij)
  • Maandag 17 oktober t/m vrijdag 21 oktober herfstvakantie.
  • Maandag 24 oktober 2022 start thema 2
  • Woensdag 26 oktober 2022 hoofdluiscontrole
  • Maandag 31 oktober 2022 openingsfeest
    U komt toch ook!
    08:45 uur opening met een taartje en koffie. De kinderen doen een act en we hebben een nieuw schoollied.
    De opening zal ongeveer duren tot 09:15. Iedereen is welkom! Ook opa’s/ oma’s of andere belangstellende.
    De kinderen hebben deze dag een feestdag en mogen gezelschapsspellen meenemen van huis.
  • Maandag 31 oktober 2022 ouderraadvergadering
  • Vrijdag 11 november 2022 Sint Maarten (Unit 1 gaat naar Heemswijck)