Nieuwsbrief 3

Kinderboekenweek

Maandag 3 oktober starten wij met de opening van de kinderboekenweek. Het thema dit jaar is Gi-Ga-Groen. Bij de kleuters zijn zij al enkele weken bezig met het thema en bouwen zij een heus berenbos. Maandag trappen wij af met het lied van Kinderen voor kinderen. Deze dans zullen wij gezamenlijk op het schoolplein doen. Als ouders mag u uiteraard naar uw zoon/dochter kijken. Vervolgens gaan wij 10 dagen met het thema aan het werk. In de klassen worden verhalen geschreven en illustraties gemaakt. De leerlingen kunnen hierbij een Gouden/ Zilveren griffel/ penseel winnen. Op donderdag 13 oktober is de afsluiting van de Kinderboekenweek. De leerlingen houden een boekenmarkt en de ouders mogen in de klassen kijken, naar wat de leerlingen gemaakt hebben de afgelopen periode. Op de boekenmarkt mogen leerlingen boeken verkopen voor een klein prijsje. Heb je thuis geen boeken, mag je wel de school rondlopen om boeken te kopen. Deze boekenmarkt begint om 14:00 uur. De leerlingen zijn gewoon om 14:30 uur uit. Dan start om 15:30 uur de tentoonstelling in de klassen. Hierbij is er ook een speurtocht door de school, die u gezamenlijk met uw zoon/ dochter kunt doen. Deze tentoonstelling is van 15:30 uur tot 17:00 uur.

Openingsfeest/ bekendmaking nieuwe naam

31 oktober is het zover! Zoals u weet zijn wij voor de vakantie de samenwerking aangegaan met stichting Welschap. Momenteel hebben wij 3 kinderdagverblijfgroepen op het schoolplein. Daarnaast hebben zij in de school een peuteropvang en doen zij de naschoolse- voorschoolse- en tussenschoolse opvang. De jonge bezoekers van de opvang zullen geregeld al wennen bij de kleuters, zodat er een mooie doorgaande lijn komt naar de kleuterklas. Daarnaast wordt er veel samengewerkt betreft thema’s. Bij dit alles hoort een nieuwe naam en een nieuw logo: Kindcentrum…………………. Bent u ook zo nieuwsgierig, dan nodigen wij u uit om op 31 oktober om 08:45 uur feestelijk deze opening met ons te vieren. Wij zoeken nog naar ouders/ grootouders/ vrienden die het leuk vinden om samen met de leden van de Ouderraad de leerlingen te schminken. Lijkt dit je leuk, dan horen wij dit ook graag!

Wateroverlast schoolplein

Afgelopen week was het slootje springen op het schoolplein. Voor de leerlingen leuk, totdat zij met natte voeten in de klas zitten. Om ervoor te zorgen dat dit niet weer gebeurt zal de voordeur elke dag openstaan. Daarnaast komen maandag en dinsdag werkmannen om een afwatering aan te leggen, zodat wij in de toekomst minder wateroverlast hebben.

Sponsor!

In de vorige nieuwsbrief is er een oproep gedaan voor sponsoren voor de nieuwe hesjes/ tenues voor de leerlingen. Hierbij wil ik u mededelen dat het gelukt is om 3 sponsoren te vinden. Kwekerij M.M. Duin Bearflowers heeft in haar netwerk rondgevraagd en nog twee sponsoren gevonden: Firma Denneman B.V. en Transportbedrijf Stet Heemskerk B.V. Lijkt het u leuk om ook te sponsoren en te schitteren op onze nieuwe outfits, kunt u nog steeds een mailtje sturen naar ikina.poelarends@ijmare.nl

De Evelaer organiseert in de herfstvakantie allerlei leuke activiteiten.

Bankjesroute

Stichting buurtgezinnen organiseert in de week van opvoeding een “bankjesroute”. Het idee is om in beweging te komen en samen te praten over opvoeding.

Hoe werkt de Bankjesroute?

 • Op donderdag 6 oktober 2022 verzamelen wij om 10.30 uur allemaal bij het startpunt van de wandelroute in het park Assumburg. Te herkennen op de parkeerplaats aan de banner van Buurtgezinnen en Home-Start.
 • Ouders en/of verzorgers met kinderen kunnen zich melden (met kinderwagen, loopfietsje enz.) om samen met Buurtgezinnen en Home-Start te wandelen; 3,69 kilometer in totaal.
 • De wandelroute duurt een klein uurtje.
 • Op maximaal 6 plaatsen in het park hangen aan bankjes en bruggen vragen over opvoeding. Zo komen we met elkaar in gesprek!
 • Gezinnen kunnen na afloop de antwoordformulieren inleveren en een prijsje winnen bij via de Co√∂rdinatoren van Buurtgezinnen en Home-Start.

Agenda Oktober

 • 3 oktober openingslied op het schoolplein 08:40 uur
 • 5 oktober is de dag van de leerkracht. Zet je leerkracht in het zonnetje!
 • 13 oktober is de afsluiting van de Kinderboekenweek met een boekenmarkt. We starten rond 14:00 uur. De tentoonstelling is van 15:30 uur – 17:00 uur
 • 14 oktober studiedag, alle leerlingen zijn vrij.
 • 15 oktober start de herfstvakantie t/m 23 oktober
 • 31 oktober: OPENINGSFEEST om 08:45 uur. Bent u erbij?

Het team van Eigenwijze wenst iedereen een heerlijk weekend en graag tot maandag!