Nieuwsbrief 13

Schoolplein

Afgelopen woensdag hebben de werkmensen de werkzaamheden weer opgepakt. Helaas hebben zij door weersomstandigheden een lange tijd niets kunnen doen aan het schoolplein. Zij zijn voor de kerstvakantie zeker niet klaar zijn met het schoolplein. In de kerstvakantie werken zij niet, hierdoor zullen zij na de kerstvakantie doorgaan met het schoolplein. Na de vakantie zullen we u meer vertellen over de daadwerkelijke opening van het schoolplein.

Kerstdiner

Gisteren hebben wij een gezellig en lekker kerstdiner gehad. De ouderraad heeft het drinken gesponsord en heeft er voor gezorgd dat de ouders een lekker glaasje glühwein of chocolademelk konden drinken in het lokaal van juf Diana. Wij willen de ouderraad hiervoor hartelijk danken. De avond eindigde met een heuse catwalk, waarbij de kleuters samen met de hulp van groep 8 ook over de catwalk mochten lopen.

Kerstknutsels

Zowel in de opvang als in het onderwijs is er deze week flink geknutseld. Er zijn placemats, lichtjes, kerstukjes, ballen, rendieren en wanten geknutseld. Zie hiernaast het kunstwerk van het kinderdagverblijf.

Meespelen in de klas

Woensdag konden de ouders van de kleuterklassen weer meespelen in de klas. Het was een groot succes. Houd Parro goed in de gaten voor de volgende keer dat u weer wordt uitgenodigd om in de klas mee te spelen.

Luizenpluizen

Afgelopen week zijn er luizen geconstateerd in unit 2. Wij willen u vragen om uw zoon/ dochter goed te controleren. Na de vakantie zal er op school een luizen controle zijn.

Voorstellen MR-lid

Mijn naam is Corina Duin, moeder van Loe (unit 2) en Pippa (unit 1). In het dagelijks leven ben ik werkzaam op onze bloemen- en bloembollenkwekerij samen met mijn man Chris en mijn broer.  Sinds september maak ik deel uit van de MR, en na een warm ontvangst ben ik blij deel uit te maken van de raad. Ik vind het belangrijk (en zeker ook leuk) om betrokken te zijn bij het reilen en zeilen van onze school, en input te geven aan alles wat er speelt en wat wij als ouders belangrijk vinden. Het is een enthousiaste en open groep, waardoor we ook prettig samen alle ontwikkelingen kunnen bespreken. 

Natuurlijk staan we open voor alle input, dus spreek mij gerust aan op het schoolplein of een mailtje sturen mag uiteraard ook. Ik ben ook te bereiken via corina@mmduin.nl

Samenwerken

Samenwerken behoort tot een speerpunt van onze visie. Door het werken in units, oefenen de leerlingen dit al dagelijks. Uiteraard werken wij ook samen buiten de unit om. Afgelopen donderdag hebben de leerlingen van unit 3 namelijk de leerlingen van unit 1 geholpen bij het maken van kerststukjes. Een voor een werden de leerlingen uit de klas gehaald om in groep 6/7/8 te knutselen.

Het team van kindcentrum Eigenwijze wenst u fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

De school is op 9 januari weer open!